Nedgående sol genom träd i behov av arboristtjänster

Arboristtjänster – det här kan vi hjälpa dig med

När du hör ordet arborist tänker du säkert på någon som fäller träd, men en arborist erbjuder fler tjänster än så. Här hos oss på Ranglo Axe arbetar erfarna arborister som utför kvalificerade tjänster inom all slags trädvård, från fällning till stubbfräsning och bortforslande av trädgårdsavfall. I den här artikeln går vi igenom vilka olika tjänster vi kan hjälpa dig med.

Olika typer av arboristtjänster

Trädfällning

Vi försöker alltid så långt det är möjligt att behålla träden ute i naturen. Träden är viktiga för oss, för djuren och för vår miljö. Om ett träd är skadat, dött och instabilt eller växer för nära en byggnad kan det dock behöva fällas. Vi kan fälla ett träd från marken genom precisionsfällning eller genom att klättra upp i trädet och fälla det bit för bit, så kallad sektionsfällning.

Trädvård

Det är viktigt att vårda och ta hand om träden som växer i våra trädgårdar och parker för att de ska förbli starka, säkra och vackra. När vi kommer hem till dig gör vi först en bedömning av trädet och ger förslag på åtgärder som passar både dig och trädet. Behoven och önskemålen är många, men så är också lösningarna! Exempel på trädvård som vi erbjuder är:

  • kronrensning
  • kronlyft
  • uttunning
  • säkerhetsbeskärning
  • uppbyggnadsbeskärning
  • kronstabilisering

Stubbfräsning

Efter en trädfällning står en stubbe kvar. Den kan vi hjälpa till att ta bort. Stubbfräsning är ett skonsamt sätt att ta bort en stubbe på som inte skadar miljön runt omkring. Hålet efter stubbfräsning fylls igen med flis från stubben och jord.

Bortforsling av trädgårdsavfall

När vi har fällt ett träd, beskurit det eller gjort en stubbfräsning kan vi också hjälpa till att forsla bort stammen, grenarna och kvistarna. Ja, allt som blir kvar efter att arbetet är gjort så att du får en snygg och välskött tomt igen.

Uthyrning av flismaskin

Vi kan hjälpa till med bortforslingen av trädgårdsavfallet men vill du hellre göra det själv kan du hyra en flismaskin av oss. Vår Först ST6P passar perfekt när det är dags att städa bostadsrättsföreningens tomt, marken runt sommarstugan eller villaträdgården.

Vård av fruktträd

Vi kan hjälpa dig att beskära dina fruktträd så att du kan njuta av vackra träd och fin frukt.

Få hjälp av en arborist idag

Kontakta oss på Ranglo Axe för trädfällning och andra trädgårdstjänster till rimliga priser. Du når oss snabbt och enkelt via e-post eller telefon. Du kan också använda vårt kontaktformulär. Här kan du boka in ett besök för en kostnadsfri bedömning. 

Kostar en offert från Ranglo Axe?

Nej, vi kommer hem till dig för en kostnadsfri bedömning och offert i och runt Uppsala.

När ska lövträd beskäras?

Många lövträd kan beskäras efter JAS-regeln, alltså i juli, augusti och september, men andra träd mår bättre av beskärning andra delar av året. Vi hjälper gärna till med en bedömning av ditt träd. 

Vilket är bäst: markfällning eller sektionsfällning?

Det avgör helt enkelt miljön som trädet växer i. Finns det stora tomma ytor är en markfällning snabb och effektiv. Står trädet nära till exempel ett hus väljer vi istället sektionsfällning för att inte riskera att huset skadas. 

 

0
Feed

Lämna en kommentar