Nyheter

Nyheter - kika in intressanta spaningar och inlägg

 • Skog med miljöarbete för trädens bästa
  11/01/2024 - Ranglo Axe Certifierad Arborist 0 Kommentarer
  För trädens bästa – vårt miljöarbete

  Våra träd har stora betydelsefulla värden – ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Träd absorberar skadlig koldioxid och ger oss renare luft. Träd gynnar en biologisk mångfald och är boplats och ger näring åt många djur. Träd ger också mat, energi och sköna gröna miljöer för oss människor. Just därför är det så viktigt att inte beskära fel, använda olämpliga beskärningsmetoder eller fälla träd som inte behöver fällas. På Ranglo Axe värnar vi om träden och om vår miljö. Vi arbetar aktivt för trädens bästa genom att hålla oss uppdaterade på rådande trädvårdsrön och vara så miljösmarta som möjligt.

  Läs mer
 • Trädringar på stubbe som kommer utsättas för stubbfräsning
  27/11/2023 - Ranglo Axe Certifierad Arborist 0 Kommentarer
  Vad är stubbfräsning? Ranglo Axe hjälper dig få bort stubbar!

  Om du fäller ett träd då och då på din tomt märker du efter några år att ett litet landskap av små eller större stubbar har börjat breda ut sig. Efter ytterligare några år märker du även att vissa äldre stubbar har blivit en populär biotop för myror och andra insekter. Du känner att något borde göras åt de här fula stumparna, men det är ju så svårt att få bort dem har du hört och kanske erfarit.

  Läs mer
 • Nedgående sol genom träd i behov av arboristtjänster
  08/11/2023 0 Kommentarer
  Arboristtjänster – det här kan vi hjälpa dig med

  När du hör ordet arborist tänker du säkert på någon som fäller träd, men en arborist erbjuder fler tjänster än så. Här hos oss på Ranglo Axe arbetar erfarna arborister som utför kvalificerade tjänster inom all slags trädvård, från fällning till stubbfräsning och bortforslande av trädgårdsavfall. I den här artikeln går vi igenom vilka olika tjänster vi kan hjälpa dig med.

  Läs mer
 • Träd som behöver arborist på hustomt
  18/09/2023 0 Kommentarer
  Erfarna och certifierade trädfällare hos Ranglo Axe

  Har du ett träd på din tomt som behöver fällas? Ta hjälp av en arborist på Ranglo Axe. Vi erbjuder flera olika typer av trädtjänster och trädfällning är en av dem. Med vår långa erfarenhet och stolta yrkesskicklighet garanterar vi en snabb och säker trädfällning.

  Läs mer
 • Ekorre i ett träd som behöver en trädfällare
  16/08/2023 0 Kommentarer
  Vi hjälper dig med trädfällning i Uppsala

  Ett träd är inte bara ett träd. Ett träd en del av ett stort sammanhängande system. Med oss på Ranglo Axe får du en professionell bedömning av våra kunniga arborister. Vi ser vilka åtgärder som behövs utan att du behöver kompromissa med varken säkerhet eller naturens bästa.

  Läs mer
 • Stubbe som ska utsättas för stubbfräsning
  30/05/2023 0 Kommentarer
  Få bort stubbar – vi hjälper dig med stubbfräsning i Uppsala

  När du tänker på en arborist tänker du förmodligen på en person som fäller träd, men en arborist gör så mycket mer än så. Vi ser oss snarare som trädvårdare än någon som enbart fäller träd. Våra arborister arbetar nämligen med hela trädet. Träd är otroligt viktiga då de är våra största levande organismer. De ger oss syre, de minskar koldioxidhalterna och de är bostäder för olika djur. Vi arbetar därför för ett hälsosamt trädbestånd över hela världen – när vi fäller ett träd i din trädgård, på gården till din bostadsrättsförening eller i en park planterar vi ett träd någon annanstans på jorden genom den ideella organisationen Plant-It 2020. Men när man fäller träd får man kvar en stubbe, och det är det vi ska prata om här. Vi kan nämligen också hjälpa till med stubbfräsning.

  Läs mer
 • Experter på trädbeskärning i Uppsala
  30/03/2023 0 Kommentarer
  Experter på trädbeskärning i Uppsala

  Beskär du verkligen dina fina äpple- och päronträd på rätt sätt? Detta med att beskära träd är ett omdiskuterat ämne bland trädgårdsodlare, i radioprogram och i tidningsspalter. Hur beskär man, var beskär man och när ska man göra det?  

  Läs mer