Stubbe som ska utsättas för stubbfräsning

Få bort stubbar – vi hjälper dig med stubbfräsning i Uppsala

När du tänker på en arborist tänker du förmodligen på en person som fäller träd, men en arborist gör så mycket mer än så. Vi ser oss snarare som trädvårdare än någon som enbart fäller träd. Våra arborister arbetar nämligen med hela trädet. Träd är otroligt viktiga då de är våra största levande organismer. De ger oss syre, de minskar koldioxidhalterna och de är bostäder för olika djur. Vi arbetar därför för ett hälsosamt trädbestånd över hela världen – när vi fäller ett träd i din trädgård, på gården till din bostadsrättsförening eller i en park planterar vi ett träd någon annanstans på jorden genom den ideella organisationen Plant-It 2020. Men när man fäller träd får man kvar en stubbe, och det är det vi ska prata om här. Vi kan nämligen också hjälpa till med stubbfräsning.

Från träd till stubbe till ett perfekt resultat

När ett träd har fällts återstår en stubbe, och den kan vi på ett varsamt sätt ta bort med hjälp av en stubbfräs. Våra arborister har utbildning och erfarenhet och arbetar snabbt och säkert med minimal påverkan på marken och växtligheten runt omkring. En stubbe är mer än det du ser ovan jord. Rötterna kan vara mycket stora och att försöka gräva bort stubben kan vara både svårt och tidsödande. Med en professionell stubbfräsare sparar du tid, axlar och rygg! Vi använder en Vermeer SC362 stubbfräs som med sin kraftfulla motor snabbt och effektivt fördelar stubben till flisor och spån.

Stubbfräsning kan göras året om. När stubben är borta fylls hålet igen med flis och jord och tomten kan sedan återställas med gräs eller nya planteringar – helt enkelt ett perfekt resultat.

Efter stubbfräsningen – vad händer då?

Efter att vi har utfört stubbfräsningen fyller vi igen hålet med flisen som blir kvar. Det är för att du inte ska få massa hål i gräsmattan som kan utgöra en säkerhetsrisk och för att du ska få en jämn och fin mark. 

Professionell och ansvarstagande arborist för stubbfräsning i Uppsala

När du anlitar en arborist från Ranglo Axe får du en välutbildad och certifierad trädvårdsspecialist. För oss är det viktigt att arbeta nära naturen med ett stort miljöengagemang, men för oss är det också viktigt att vara lyhörda mot våra kunder och tillgodose deras behov och önskemål. Som privatkund kan du få rut-avdrag på stubbfräsningen. Hör av dig till oss när du vill boka en stubbfräsare till ett rimligt pris! Du når oss enkelt via kontaktformuläret eller telefon.

Vanliga frågor och svar

Hur går stubbfräsning till?

För en effektiv stubbfräsning används en stubbfräs som med sina roterande blad förvandlar stubben till flis.

Hur lång tid tar en stubbfräsning?

Räkna med att det tar några timmar att fräsa bort en normalstor stubbe.

Kan jag få rut-avdrag på stubbfräsning?

Ja, som privatperson har du rätt att få en skattereduktion på arbetskostnaden via rut-bidraget för en stubbfräsning.

0
Feed

Lämna en kommentar