Trädringar på stubbe som kommer utsättas för stubbfräsning

Vad är stubbfräsning? Ranglo Axe hjälper dig få bort stubbar!

Om du fäller ett träd då och då på din tomt märker du efter några år att ett litet landskap av små eller större stubbar har börjat breda ut sig. Efter ytterligare några år märker du även att vissa äldre stubbar har blivit en populär biotop för myror och andra insekter. Du känner att något borde göras åt de här fula stumparna, men det är ju så svårt att få bort dem har du hört och kanske erfarit.

Slösa inte dina krafter i onödan

Du känner säkert redan till att många träd kan ha både vidsträckta och djupa rötter och du känner dig kanske inte frestad av tanken på att börja spetta och gräva stora djupa hål för att så småningom kunna avlägsna rötterna och få upp stubben. Det kan vara ett ansträngande arbete som helt enkelt kostar amatören mer tid, möda och energi än det är värt. När du till slut fått upp en stubbe ska den dessutom tas omhand eller fraktas bort och sedan står du där med ett stort hål som ska fyllas igen. 

Vi hjälper dig

Där någonstans kanske tanken når dig: ”Det finns väl firmor som kan sköta sånt här?”

Det stämmer och den webbsida du just nu är inne på tillhör Ranglo Axe AB, ett Uppsalabaserat företag som specialiserat sig på trädvård, beskärning, stubbfräsning och det mesta som har med trädgård att göra. Vi har en seriös och genomtänkt policy om hur vi vill arbeta och en stark kunskapsbank och medarbetare med lång erfarenhet.

Det mödosamma grävandet, huggandet och sågandet i stubbar är numera ofta avlöst av det arbetssätt som kallas ”stubbfräsning”. Det är den moderna maskinella metod som dragit ner arbetstiden till en bråkdel av vad den varit förut.

Rätt maskiner till rätt jobb

Om du själv ska gräva upp en stubbe har du sällan annat än en spade. En anledning att anlita oss är att vi har maskiner som utför arbetet på ett både effektivt och skonsamt sätt. Vi använder oss av en Vermeer SC362 stubbfräsare. Det är en av de allra modernaste modellerna för stubbfräsning hos Vermeer. 

Varför ska du välja oss?

Vi är ett litet företag som månar otroligt mycket om våra nöjda kunder med en hög arbetsmoral. Vi har många återkommande kunder och är oerhört stolta över vår kunskap och det arbete vi utför. Vi är inte heller rädda för varken små eller stora projekt. Så oavsett om du har 1 eller 100 stubbar som du behöver hjälp med kan du alltid kontakta oss och få hjälp. 

Vanliga frågor och svar

Hur får man bort stubbar i marken?

Man kan välja mellan ett ganska mödosamt manuellt arbete som innefattar spade, yxa och såg eller anlita en firma som har en stubbfräsare som gör jobbet snabbt.

Är det svårt att avlägsna stubbar?

Kanske inte svårt men oerhört mödosamt och jobbigt utan rätt kompetens och maskiner.

Jag har en massa stubbar på tomten, vad gör jag?

Rör det sig om många stubbar är det definitivt för tidsödande att göra arbetet själv för den normala villaägaren. Då bör du definitivt anlita en arboristfirma.

0
Feed

Lämna en kommentar