Ekorre i ett träd som behöver en trädfällare

Vi hjälper dig med trädfällning i Uppsala

Ett träd är inte bara ett träd. Ett träd en del av ett stort sammanhängande system. Med oss på Ranglo Axe får du en professionell bedömning av våra kunniga arborister. Vi ser vilka åtgärder som behövs utan att du behöver kompromissa med varken säkerhet eller naturens bästa.

Trygg och säker trädfällning

Vi arbetar för att främja en ökad förståelse för träd och trädvård. Har du ett träd i din trädgård som du är osäker på kommer vi gärna ut för en kostnadsfri bedömning. Det finns nämligen många alternativ till trädfällning. Ibland räcker det till exempel med att rensa ut trädkronan.

Har trädet en sjukdom, är skadat eller till och med är dött kan man dock behöva fälla det. Likaså om det är instabilt eller står för nära ett hus och riskerar att skada det. Ett träd som hämmar tillväxten för andra träd och växter eller ger för mycket skugga kan också behöva fällas.

Vi kan hjälpa dig att fälla träd med professionella metoder

På Ranglo Axe arbetar arborister utbildade i precisionsfällning. Med vår erfarenhet och speciella verktyg kan vi hjälpa dig med trädfällning i Uppsala på ett snabbt och säkert sätt – oavsett storlek på trädet. Går det inte att fälla trädet från marken fäller vi trädet i sektioner istället. Vid en sektionsfällning klättrar upp vi upp i trädet med säkerhetsutrustning och fäller det bit för bit. Vi väljer sektionsfällning om trädgården är liten, om trädets grenar hänger över en byggnad eller om trädet lutar mycket åt ett håll. Det är helt enkelt för att inte riskera skador på byggnader och miljön runt trädet. Vi arbetar med olika tekniker för att varje sektion av trädet ska kunna firas ner till marken på ett tryggt och säkert sätt.

Bortforsling av träd

När trädet är fällt kan vi också hjälpa till att forsla bort stammen och alla grenar. Vi kan också kapa stammen i hanterbara bitar för ved, och flisa upp grenarna så att ni kan använda det som jordförbättring. Allt efter dina önskemål!

Kontakta Ranglo Axe för hjälp med trädfällning

Varje trädfällning är unik. Ta gärna kontakt med oss om du har ett träd på tomten som ska fällas. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser men framför allt erbjuder vi stort kunnande och en professionell och effektiv service. Priset för en trädfällning beror bland annat på trädets storlek, läge och omgivning. Välkommen att höra av dig till oss på Ranglo Axe!

Hur går en trädfällning till?

Om läget och omgivningen tillåter kan vi precisionsfälla trädet från marken annars gör vi en så kallad sektionsfällning och fäller trädet bit för bit.

Vad kostar en trädfällning i Uppsala?

Alla träd är olika och priset baseras bland annat på trädets storlek, läge samt omgivning. Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök och offert.  

Vilken årstid kan man fälla ett träd på?

Trädfällning kan man göra året om. Det kan faktiskt till och med vara en fördel att fälla ett träd på vintern eftersom marken runt omkring tar mindre skada om det är tjäle.

 

0
Feed

Lämna en kommentar